Card.

Egy énblog,dolgok az én látószögemből. Vegyes és színes témákban a véleményem .

Nézd.

Unepic

2013.06.24. 23:59 :: Orson

unepic1x600.jpg

Az Unepic készítője Francisco Téllez de Meneses a Spanyolországi Barcelonából.

Természetresen voltak segítői így két év alatt kész is lett a játék. Ami nagy áldás a gémer társadalom számára. Létezik magyarítás is, ami már tényleg elkényeztet minket.

The Maze of Galious a játék fő inspirálója, ami még a 80-as években jelent meg MSX-re a Konami álltal. Rengeteg más játék is adott ihletet Castlevania, Moria, WoW, Diablo. Személy szerint a Traps 'n' Treasures játékra emlékeztet, amivel az Amigámon nagyon sokat játszottam.

Az Unepic egy platform és szerepjáték keverék, a grafika a nagy elődöket eleveníti fel, ám a játékmenet már tele van komolytalan párbeszédekkel, elvetemülten elborult szereplőkkel, pengeéles kritikákkal és a kockák számára jobbnál jobb utalásokkal filmekre, játékokra, könyvekre.

 

A mostani időkben elvárható karakterfejlődés, különböző játékstílusok várják a hőst, aki meghódítja Harkanon várát és felcsinálja az összes nőstényt akivel találkozik.

unepic600x321.jpg

A főhősünk egy átlagos srác kanos, sci-fi rajongó, szerepjátékozó anyuci pincéjében, kockafej és sikertelen a csajozásban. Tökéletes hősalapanyag, aki néha orvosi célból növényeket termeszt virágcserepekben.

x600.jpg

Ez a hőspalánta Harkanon várában szó szerint bolyongva 200 szobát fedezhet fel. Ahol interaktív karakterek(ha beszélsz vele ad questet) és különböző környezetek és ehhez illeszkedő szörnyek várják a látogatókat. Titkos helyek, epikus fegyverek, segítők várnak a felfedezésre ezért az első tanács, amit adhatok az hogy ne siess. Élvezd ki, figyelj és fedezz fel ez nem FPS ahol rohanni kell.

 unepic600x246.jpg

Fegyverek garmadája vár minket itt meg kell említenem hogy minden fegyvertípusnak vannak előnyei és hátrányai azon kívül hogy lehetnek minőségi eltéréseik is plusz varázserővel feljavítva.

Kardok a vérző ellenfelek ellen hatásos csontvázak, páncélok, hordókra kevésbé hat.

Tőrök kiválóak vérző lények ellen főleg hátulról gyors és kritikus sebzésnél durvul be igazán.

Buzogányok zúzni valók mindenre, amire a kard nem jó.

Bárd ez a kard és buzogány keveréke.

Dárda nagyon távolra hat távol tartja a nemkívánatos elemeket.

Nyilak és nyílvesszők a távolsági sebzésért persze a páncélra nem hatásosak.

Pálcák bennük pár varázslat ami azért gyorsan kifogy.

De itt még koránt sincs vége, italok felturbózni magunkat ehhez gyűjtjük a sok alapanyagot és egy üst mellett meg is főzzük magunknak.

Tekercsek amiken varázslatok vannak és a hasznosságuk határtalan.

Gyűrűk és páncélok azt szerintem nem kell magyarázni vedd fel mert jó az neked.

Receptek innen tanulod meg az italgyártást, a könyvekből a varázslatokat.

Ritka tárgyak különlegesek, ritkák és erősek.

Rengeteg 60 vagy 70 féle varázslat van, kár hogy csak a vége felé jutunk hozzá a leghasznosabbakhoz, amikkel már komoly taktikákat is végre lehet hajtani és már nem kell újra végigmászni a teljes váron, ha valamit eltoltál.

unepicx600.jpg

Ezek után nincs mit tenni irány a játék remek szórakozás vár ránk.

A zene nekem nem jött be, ha a zenét és az effektek is jobbak lennének komoly esélye lenne a Tökéletes Játék képzeletbeli címre.

unepic920x545x600.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://card.blog.hu/api/trackback/id/tr155374787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandi_X 2013.06.30. 13:27:31

jó kis game-nek tűnik, ki is próbálom...
süti beállítások módosítása