Pálinka.

2008.06.09. 12:04 :: Orson

És most ejtsünk el néhány szót a pálinka örömeiről.
Én a páleszt milliószor többre becsülöm, mint akármelyik másik égetett szeszt.
A skótok „wiszkije” például hordóban tárolt gabonaszesz, a vodka meg ugyanaz csak színtelen, sorolhatnám itt még tovább a példákat.
Nem sorolom, mivel már most látszik a különvéleményem.
A gyümölcspálinka, na, az már valami! Persze csak a jó minőségűre szeretnék itt utalni nem a „főzünk belőle oszt lesz valami” típusról.
Ha esetleg az élelmes tulajdonos ezt még bolondítja gyümölcs vagy méz megfelelő hozzáadásával, igazi ínyencséget hozhatunk létre.

Itt nem is csűröm tovább a szavakat, beszéljenek helyettem a szakértők.

A pálinka története.


 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://card.blog.hu/api/trackback/id/tr82510949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bubu001 · http://legjobbpalinka.hu 2008.08.20. 19:39:26

Teljesen egyetértek a posttal, habár a mézzel ízesített pálinka már nem nevezhető a jogszabályok szerint pálinkának. Emiatt, ha valaki mézespálinkát akar inn, mindenképpen meg kell nézni a hátcimkét, hogy mit ír, ugyanis a gyártó rá szokta írni, rá kell írni ha nem csak pálinkát, hanem egyéb más szeszt (etilalkohol) is tartalmaz.
ui: ha megengeded egy kicsit hosszabb pálinkatörténet mint a Győri Likőrgyáré:
legjobbpalinka.hu/A-mult-es-a-jelen.plink

Orson 2008.08.20. 22:16:20

Valóban sokkal jobb az általad megadott link.
Szavaztam a cseresznye pálinkára mint kedvenc ízre, de a sárgabarackot is szeretem, valamint a körte és a szilva is dobogós nálam.

insert_click · http://www.kutyapoint.hu/ 2008.11.07. 10:37:03

hmmmm... ha szereted az érdekes ízeket, akkor javaslom a birs pálinkát!
Ha az édesebbeket, akkor kóstold az ó-barackot. :)

Orson 2008.11.10. 09:01:05

Az édes ízek a kedvenceim.
mindenféleképp meg fogom kóstolni az óbarackot,birs pálinkával már találkoztam de valahogy mindég a birsalmasajt jutott eszembe róla.
süti beállítások módosítása