Card.

Egy énblog,dolgok az én látószögemből. Vegyes és színes témákban a véleményem .

Nézd.

Far Cry 3: Blood Dragon

2013.05.08. 23:59 :: Orson

far cry 3 b.png

Mi is ez? Far Cry 3 az rendben van, de mi ez?

http://fc3blooddragon.uk.ubi.com weboldalra el kell látogatnunk. Ha esetleg kedvünk van, és miért ne lenne a Steam-en 15 euróért hozzá is juthatunk, igen ez az ár nem egy új játékot takar hanem egy kiegészítőt.

Ez egy durva retro játékutánzat, egyszerre tisztelgés a múlt előtt és önirónia hogy ilyenek voltunk.

 

A 70-es vagy 80-as évek jövőjében 2007-ben járunk. A Föld nukleáris háború utáni jövőtől szenved. Az amerikai hadsereg természetesen a békéért küzd. Ámde egy elvetemült gonosz ex katona egy távoli szigeten egy nagyon erős biofegyvert készít. Itt jön a képbe a főhős Rex „Power” Colt őrmester, a Mark IV Cyber Commando. Az ő feladata ki találni mi történik ott és rendet tenni.

Játéktechnikailag a Far Cry 3-mal játszunk, de a látvány magáért beszél. Helyesebben a látvány annyira nem nyűgözött le, de a zenék és a párbeszédek mindent megérnek. Az alapjátékhoz képest semmi újat nem láttam benne, nem történt fejlesztés ez csak új tartalom, bár igen szórakoztató tartalom.

A fő történeti cselekmény az egy hatalmas klisé gyűjtemény, keményen adja a retro hangulatot és az ironikus fricskák itt-ott már paródiába fordulnak át. Sajnos aki nem élte át azt a korszakot nem tud mit kezdeni ezzel, számára csak egy játék lesz a sok közt. Tömeges utalások a kor filmjeire, zenéire esetleg képregényes ötletek is vannak. Rambó, Terminátor, Amerikai nindzsa, Mad Max, Tini Nindzsa Mutáns Teknőcök vagy mik.

710755x600.jpg

Az egyetlen igazi kihívás a játékban szereplő dinószerű mutáns-cyborg óriásgyík. Remek kihívást jelent a kerülgetésük, elcsalásuk esetleg a harc, de csak ha már rendesen megerősödött a karakterünk. Az ellenséges katonákból kinyert bio-szívvel el lehet őket csalni, rá lehet uszítani akár az ellenséges bázisra, és ha unatkozunk a mellkasán lévő lila foltot célozva akár meg is ölhető. Ha mégsem szépen lopakodva el kell kerülni, a jelenlétére a radar vagy mi figyelmeztet, és a térkép kijelzi. Érdekessége még hogy a színe változik attól függően milyen a lelki állapota. Zöld az alapállapot, sárga  ha felfigyel valamire, piros a fuss opció. Ja és természetesen lézer jön a szeméből.

Az átvezető képsorok külön kiemelném, semmi cécó 80-as retro játékokból/filmekből merített Zs kategóriás kavalkád. Ha esetleg nem tudná valaki mi ez, akkor azonnali utánajárást rendelek el, http://zskategoria.blog.hu oldalról mindenki pótolhatja a tananyagot.

fc3bdx600.jpg

Összegzésként nem egy teljes értékű játék, semmi eget rengető újdonság. Egyszerű, nosztalgikus múltidézés és könnyed szórakozás

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://card.blog.hu/api/trackback/id/tr605284224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandi_X 2013.05.20. 20:27:19

nekem nagyon bejött ez a demo alapján, csak megjelenéskor 13 Ł nekem gyanús. arra lennék kíváncsi milyen hosszú a campaign?

Orson 2013.05.22. 09:45:07

@Bandi_X:
A fő történet szállal sajnos 3-4 óra alatt végezni lehet.
Ha esetleg mindent látni akarsz, akkor akár 7-10 órát is elcsavaroghatsz a szigeten. Mivel pont abban a bizonyos VHS korban nőttem fel, ezért ez számomra nagyon rövid.
süti beállítások módosítása